Sosyal Medya

Kürsü

AK Parti’de operasyon başlıyor-Abdurrahman Dilipak

Bu referandum sonuçları, aslında Erdoğan’ın yol haritası için elini güçlendirecek bir referans oluşturacak. Yeni bir Türkiye için yeni bir AK Parti oluşturulacak.



Ya Allah, bismillah! ErdoÄŸan iyi baÅŸladı. Özal, Menderes, Erbakan derken, soluÄŸu Eyyub-el Ensari hazretlerinin kabrinde, ardından, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Han’ın kabirlerinde aldı. Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu.. Oradan Ankara’ya doÄŸru yola çıktı.. Reis zaferini kutluyor.
 
Reis mayıs ayında, YSK referandum sonuçlarını resmen açıkladıktan hemen sonra AK Parti’ye üye olacak ve ardından bir iddiaya göre AK Parti 3. OlaÄŸan Ãœstü Kongreye gidecektir. Binali Yıldırım’ın açıklamasına göre, bugün için olaÄŸanüstü bir kongre kararı yok. Sonuç belli, bugün veya yarın ErdoÄŸan Genel BaÅŸkan! Beklenti o ki, aynı zamanda MYK ve MKYK yeniden oluÅŸturulacak ve parti içi ilk tasfiyeler baÅŸlayacaktır.. 
 
Bana göre, bakanlar kurulu da yeniden şekillenecek, grub yönetimi de!
 
Devam eden il ve ilçe genel kurullarında da AK Parti yönetimi tepeden tırnağa yenilenecek. Çünkü milletvekillerini de belediye başkan ve meclis üyelerini de belirleyecek olan ekip bu ekip olacak.
 
Bu referandum sonuçları, aslında ErdoÄŸan’ın yol haritası için elini güçlendirecek bir referans oluÅŸturacak. Yeni bir Türkiye için yeni bir AK Parti oluÅŸturulacak.
 
Bayram sonrası belediyelerde ve bürokraside ciddi bir temizlik başlatılabilir..
 
ErdoÄŸan yeni duruma göre, 4’lü bir sistem kurmak zorunda. CumhurbaÅŸkanlığı yanında BaÅŸbakanlık yetkileri, Parti genel baÅŸkanlığı ve Parti Genel BaÅŸkanlığı üzerinden TBMM’deki Parti grubuna iliÅŸkin çalışmaları koordine edecek yeni bir ekip oluÅŸturacaktır.
 
Åžimdi acil gündem, Parti üyeliÄŸi, Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine dayalı yasal düzenlemeler, HSYK’nın yeniden yapılandırılması gibi konular var sırada.
 
Bakarsınız bu arada mini yeni bir Anayasa değişikliği gündeme gelebilir.. İdam cezası ve AB üyeliği referanduma sunulabilir..
 
ErdoÄŸan’ın bundan sonraki gündemi hep 4 ana baÅŸlık altında toplanacak.. En azından seçimlere kadar bu böyle.. Zaten fiilen, mevcut anayasa çerçevesinde baÅŸkanlık yetkilerine benzer bir yetki kullanımı sözkonusu.. Bugünden yarına sokaÄŸa yansıyacak bir deÄŸiÅŸiklik yok..
 
CHP’nin birçok kaygısı yersiz ve anlamsız.. Ben Erbakan’ın danışmanlığını yaptım biliyorum, baÅŸbakanların çekmecesinde bakanlara imzalatılmış boÅŸ kanun teklifi ve kararname, bakanlar kurulu kararı kartonları bulunur. Demirel de böyle yapardı, Özal da.. Bu hep böyle idi. Ecevit de böyle.
 
Bakanları kendi seçmiyor mu, değiştirme yetkisine sahip değil mi? Başbakan isteyecek de, bir bakan o imzayı atmayacak. Öyle bir şey yok. O zaman niye tek imza ile bu bitirilmiyor..
 
M.Kemal, Ä°nönü, Bayar, Özal, Demirel hangisi mutlak anlamda partisi ile bağını kesti. Yok böyle bir ÅŸey. Niye insanları ikiyüzlü davranmaya zorluyorsunuz. Ä°lla münafıklık mı yapmaları gerekiyor. 
 
Zorlu bir süreç baÅŸlıyor. AK Parti %60 destek bekliyordu ama baÅŸkanlık tartışmaları baÅŸladığında destek %30’larda idi. Referandum kararı alındığında %53 gibi bekleniyordu. Sonra beklenti %60’a kadar çıktı. Ama gerçekleÅŸen rakam %52 gibi oldu.
 
Öte yandan ErdoÄŸan balkon konuÅŸmasında 3 önemli mesaj verdi. AB’den idam cezası konusunda “yollarımızı ayırırız” tepkisine, “biz de idam cezası ile birlikte AB üyeliÄŸimizi de referanduma götürürüz, millet karar verir” dedi. Dahası, “vatanımıza ihanet eden hain teröristlere kol kanat geren, onları himaye eden, silahlandıranlar bizim müttefikimiz olamaz” diye bir mesajı da NATO’ya ve NATO ülkelerine gönderdi. AB ve NATO ile iliÅŸkiler konusunda, bir bakıma “sizin bize ihtiyacınız yoksa bizim de size yok” mesajı verdi ve “inceldiÄŸi yerden kopsun” dedi. Yarım asrı aÅŸkın bekleyiÅŸi içlerine sindiremediklerini söyledi.. Bundan sonrasını da Avrupa düşünsün.. Tabii sırtını bir yandan HDP’ye, öte yandan AB’ye dayayan CHP düşünsün.
 
AK Parti tabanı EVET derken, deÄŸiÅŸim istiyor, daha iyi bir Türkiye hayal ediyor. CHP, muhafazakar bir çizgide, mevcudu savunuyor. O mevcut ise 19.YY kafası ile hazırlanmış, darbe ürünü bir düzenleme. Ve deÄŸiÅŸim onları korkutuyor. Umut yerini CHP de korkuya bırakmış.. Ve bu gün de, her zaman olduÄŸu gibi en iyi bildikleri ÅŸeyi yapıyorlar. Hırçınlar, korkuyorlar, öfkeliler, kriz çıkarmak istiyorlar.. Böylece dikkatleri baÅŸka yöne çekecekler. Aksi halde “Kemal istifa” seslerini susturmaları mümkün deÄŸil.. CHP bu çabaları ile batıdaki Türkiye karşıtları, FETÖ ve HDP’nin de ekmeÄŸine yaÄŸ sürüyor tabii bu arada.. Hayırcılardan öfkesi aklını zail edenler “iç savaÅŸ”tan söz edecek kadar “kafayı yemiÅŸ” durumdalar.. Ä°ptal ve yeniden sayımın kendi aleyhlerine sonuçlar doÄŸuracağının farkında deÄŸiller.
 
Referandum sonrası dolar ilk gün TL karşısında %2 deÄŸer kaybetti. CHP’nin çıkışı ve kesin sonuçların açıklanmasının zaman alacak olması dolardaki düşüşün yavaÅŸlamasına sebeb oldu.
 
CHP ve en geniÅŸ anlamda “Hayır lobisi” bu hali ile Türkiye karşıtı, Ä°slamofobik çevrelerin kirli oyunlarına alet olduklarının henüz yeni yeni farkına varmaya baÅŸladılar gibi sanki. Ama iÅŸ iÅŸten geçti. Kimi hâlâ milletin gözünde ne duruma düştüklerinin farkında deÄŸil gibi.
 
GeçmiÅŸ olsun. Atı alan Ãœsküdar’ı geçti. Artık koalisyon yok. CHP’nin iktidar hayalleri bitti artık. Sıkıyönetim, sıkıyönetim mahkemesi, örfi idare de yok. Dahası, MHP de, HDP de barajı geçemez. MHP’den ayrılanlar ayrı bir parti kursalar da, onlar için de durum aynı. Bu hali ile de CHP’nin bir varlık göstermesi mümkün deÄŸil. DeÄŸiÅŸirse bölünür. Ä°ki partiden ancak biri barajı geçebilir.. AK Parti ise ilk seçimde yeniden anayasal çoÄŸunluÄŸa ulaÅŸabilir..
 
Durum bu. Hayırlı olsun.. Åžimdi gündemde adaletten, barıştan, hürriyetten yana, katılımcı, çoÄŸulcu, ÅŸeffaf, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olacak olan “Yeni bir Türkiye için Yeni bir AK Parti“ var. Selâm ve dua ile.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.